مراحل اجرای کابل کشی شبکه
در یک شبکه کامپیوتری، متناسب با نوع شبکه و کاربردی که دارد، از تجهیزاتی نظیر، رایانه ی کاربران، سرورها (سوئیچ)، مودم، پرینتر و سایر تجهیزاتی که نیاز است، استفاده می شود. به زبان ساده، همان ایجاد ارتباط بین اجزا و تجهیزات موجود در یک شبکه را کابل کشی شبکه گویند. حال تصور کنید تمامی این تجهیزات با کابل های طولانی با یکدیگر مرتبط شده اند که اگر نظم در چیدمان و نحوه کابل کشی وجود نداشته باشد، قطعا دست و پاگیر بودن این تجهیزات، موجب آشفتگی در محیط کار می شود. با معماری شبکه و نیز کابل کشی دقیق و منظم، می توان از این بی نظمی ها جلوگیری کرد.
نیاز به خدمات کابلکشی شبکه دارید ؟ با روترنت تماس بگیرید ۰۲۱۹۱۰۱۷۶۰۶
مراحل اجرای کابل کشی شبکه
با توضیحاتی در در بالا گفته شد، کابل کشی شبکه دارای اصول و قواعدی در نحوه ی اجرای مراحل کابل کشی می باشد که در زیر به آن می پردازیم.
طراحی و تدوین نقشه کابل کشی شبکه
به استانداردهای ارتباط و نحوه قرارگیری تمامی تجهیزات فیزیکی موجود در یک شبکه ، معماری شبکه گفته می شود. در معماری شبکه محل قرار گیری تجهیزات، طریقه ی ارتباط آن ها با یکدیگر و نیز مسیرهای عبور کابل های شبکه، بر روی یک نقشه مشخص شده است. در طراحی نقشه، تمامی تجهیزات باید شماره گذاری و مسیر عبور کابل شبکه مشخص باشد تا اپراتورها در هنگام پیاده سازی شبکه با مشکلی رو برو نشوند.
انتخاب مناسب ترین مسیر
شاید بپرسید که مناسب ترین مسیر برای کابل کشی شبکه چه ویژگی هایی دارد؟
مسیر کابل کشی شبکه باید کوتاه ترین فاصله ممکن بین هر یک از تجهیزات و اجزای شبکه ( بین دو جز شبکه ) را دارا باشد تا کیفیت ارتباط و سرعت شبکه در حالت پایدار باقی بماند. تا جایی که امکان دارد کابل های شبکه را از مسیری عبور دهید که به دور از کابل های برق و دستگاه های ایجاد کننده نویز باشند. چرا که نویز موجود در محیط بر کیفیت انتقال اطلاعات تاثیر منفی می گذارد. حدالامکان سعی شود کابل های شبکه و برق، با فاصله ی حداقل ۳۰ سانتی متری از یکدیگر قرار گیرند. نکته بسیار مهم در انتخاب مناسب ترین مسیر برای کابل کشی شبکه، این است که کابل ها را از مسیری عبور دهید که موجب آشفتگی در محیط کار نشود.
خریداری کابل متناسب با نوع شبکه
کابل های شبکه در انواع گوناگونی طراحی و تولید می شود. آنچه که سبب گوناگونی این کابل ها می شود، نوع کاربرد و سرعت انتقال اطلاعات آن ها در شبکه است. کابل های شبکه برای سرعت های ۱۰۰ مگابایت در ثانیه تا ۴۰ گیگابایت در ثانیه، در بازار موجود می باشند.
کدام محل برای عبور کابل های شبکه مناسب اند؟
با توجه به محیطی که قرار است در آن کابل کشی شبکه انجام شود می توان مسیر بهینه برای عبور کابل ها را مشخص کرد.
دیوار ها
پس از از بررسی های انجام شده از محیط ممکن است مناسب ترین مسیر برای عبور کابل ها، دیوار باشد. برای این منظور باید از داکت استفاده شود . فراموش نشود که استفاده از داکت، علاوه بر زیبایی و نظم محیط کار، از خرابی کابل ها جلوگیری می کنند.
این نکته را بخاطر بسپارید که نصب و راه اندازی شبکه، هزینه های مالی بسیاری را به دنبال دارد و از طرفی تجهیزات استفاده شده در شبکه، اغلب قیمت های بالایی دارند. این خود دلیلی است برای این که تجهیزات شبکه و خصوصا کابل های شبکه نباید در دسترس کاربران شبکه باشد. چرا که ممکن است کاربران شبکه، عمدا یا سهوا باعث پارگی و آسیب دیدن کابل ها شوند.
سقف و یا کف اتاق ها
اگر پس از بررسی های انجام شده، متوجه شدید که محل مناسب برای کابل کشی شبکه، سقف و یا کف اتاق ها می باشد، در صورت موجود بودن سقف یا کف های کاذب، می توانید از سینی های پلاستیکی یا فلزی در محل های یاد شده استفاده نمایید.
به این نکته توجه داشته باشید که داک و سینی ها را با سایز مناسب انتخاب و خریداری کنید تا کابل ها به صورت آزاد و تحت هیچ گونه فشاری درون داکت و... قرار گیرند . همچنین سایز مناسب داکت و سینی ها موجب می شود که بعدا برای عبور کابل های بیشتر از آن ها دچار مشکل و کمبود فضا نشوید.
چگونه وجود نظم در کابل کشی شبکه موجب افزایش کارایی شبکه می شود؟
قبل از توضیح این بخش نیاز است که ابتدا اتاق کنترل تعریف شود. اتاق سرور یا همان اتاق کنترل، محلی است برای نگهداری و محافظت از تجهیزاتی مانند سوئیچ ها، وسایل ارتباط شبکه ای، سخت افزار های رایانه ای و ... . حال تصور کنید که تجهیزات موجود در این اتاق بدون هیچ گونه قاعده و اصولی توسط کابل های شبکه به یکدیگر متصل شده باشند. اینجاست که به اهمیت نظم در طراحی کابل کشی شبکه پی خواهیم برد.
اگر کابل کشی بطور منظم و با اصول انجام شده باشد:
- در نگاه اول از به هم پیچیدگی و در هم گره خوردن کابل ها جلوگیری کند. گره خوردن کابل ها می تواند باعث پارگی و له شدن کابل ها و در نهایت موجب اخلال در کل شبکه خواهد شد.
- در صورت آسیب دیدگی هر یک از کابل ها، به راحتی و در زمان مناسب کابل آسیب دیده یا فرسوده ، شناسایی و تعویض خواهد شد.
در این بخش اشاره به این نکات ضرورت دارد که
- نشانه گذاری و طبقه بندی کابل ها از طریق کدگذاری ساده ( استفاده از اعداد یا حروف لاتین ) و یا کد گذاری ترکیبی (استفاده از اعداد به همراه حروف لاتین) را فراموش نکنید.
- تا جایی که امکان دارد از کابل شبکه با رنگ های متفاوت استفاده کنید.