پشتیبانی ویپ
بعد از خرید و راه اندازی سیستم ویپ در یک مجموعه، مطمئنا مهمترین اقدام بعدی انتخاب یک شرکت جهت ارائه خدمات پشتیبانی ویپ می باشد. در زیر به معرفی سیستم VoIP و همچنین نقش شرکت پشتیبانی ویپ در ارتقای سازمان شما می پردازیم:
به دنبال خدمات VoIP هستید؟
ما با بهرهگیری از متخصصین مجرب و آموزش دیده و همچنین با تکیه بر اصل مشتریمداری مدعی ارائه خدمات با بالاترین کیفیت به شما میباشیم.
برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
ویپ VoIP چیست؟
کلمه VoIP مخفف Voice over Internet Protocol یا انتقال صدا در بستر شبکه می باشد. راه اندازی چنین سیستمی برای اکثر کارفرمایان جذاب بوده و کمک بسیاری به افزایش کیفیت ارتباطات سازمانی و همچنین کاهش هزینه های سازمانی خواهد داشت، اما فراموش نکنید این سیستم در ضمن پویایی و جذاب بودن، همانطور که به سرعت مورد استقبال و استفاده در سازمان قرار خواهد گرفت باعث خواهد شد نیازهای جدیدتر با کاربردهای بیشتری در سازمان ایجاد شود. به همین دلیل بلافاصله پس از راه اندازی، احساس نیاز به یک شرکت پشتیبان ویپ جهت نگهداری و بروز رسانی این سیستم در سازمان احساس می شود.
در سال های اخیر با پیشرفت کسب و کارها، نیاز به نوعی سیستم ارتباطی جدید در سازمان ها احساس می شد که تلفن های سنتی و حتی سانترال ها پاسخگوی این نیاز نبودند. در سال ۱۹۹۵ شخصی به نام آلن کوهن، برای صرفه جوئی در هزینه های تلفن شهری و بین المللی اولین تلفن مبتنی بر IP را ساخت که به کاربران امکان می داد به جای استفاده از خط آنالوگ، از اتصال پهنای باند برای برقراری تماس صوتی استفاده کنند. امروز پیشرفته ترین نرم افزارهای ارتباطی مانند Skype یا WhatsApp نیز با پروتکل های اختصاصی خود ولی بر مبنای ویپ ساخته شده و استفاده می شوند.
سیستم VoIP چگونه کار می کند؟
از طریق Codec ها، صوت آنالوگ در مبدا تبدیل به کدهای فشرده دیجیتال شده و به شبکه انتقال پیدا می کند سپس در طرف مقابل، کدهای دیجیتال مجددا توسط کدک ها تبدیل به اصوات آنالوگ می شوند.
مزایای استفاده از سیستم VoIP
در زیر برخی مزایای سیستم ویپ را با هم بررسی می کنیم :
- محتوی انتقال داده شده توسط ویپ، بسته های فشرده شده دیجیتال است، بنابراین تاثیر پذیری آن در برابر نویز در طول مسیر بسیار کم است.
- به دلیل استفاده از شبکه، هزینه استفاده از آن مخصوصا در مکالمات بین المللی، بسیار پایین تر از استفاده از تلفن های معمولی می باشد.
- احتیاج به سیم کشی مجزا برای هر کاربر وجود ندارد و هر کاربر دارای کامپیوتر، میتواند از همان سیستم شبکه موجود برای اتصال به سیستم و برقراری ارتباط استفاده کند.
- در حالی که در تلفن های سنتی ارائه شده از سوی سرویس مخابراتی، شما برای برقراری امکاناتی مانند Caller ID, Call Waiting, Call Forwarding, … هزینه جداگانه ای پرداخت می کنید، این امکانات در سیستم ویپ به صورت استاندارد در دسترس شما قرار دارند.
- برای انتقال از سیستم فعلی به سیستم VoIP لازم نیست هزینه زیادی انجام شود، زیرا می توان گوشی های فعلی را با افزودن یک آداپتور مبدل، به نرم افزار ویپ متصل و تنظیمات جدید را انجام داد تا قابلیت برقراری تماس از طریق IP را داشته باشد.
- امکان استفاده از تلفن های نرم افزاری در موبایل و لپ تاپ که باعث می شود حتی در زمانی که فرد در داخل شرکت نباشد بتواند تماس های خود را دریافت کرده و به آنها پاسخ دهد.
- قابلیت برقراری ارتباط همزمان چند نفر با هم و در واقع ایجاد یک کنفرانس
- جابجائی ساده تر نیز یکی از مزایای استفاده از VoIP است. بطوریکه بعد از جابجائی، برای راه اندازی مجدد احتیاجی به سیم کشی های زمان بر و پرهزینه نیست و با راه اندازی سیستم شبکه و سرور ویپ، ارتباطات شما نیز برقرار می شود.
و سایر مزایای دیگری مانند انعطاف پذیر بودن سیستم یا اتصال دو نقطه مانند دفتر و کارخانه بوسیله شماره های داخلی و .... که نوشتن تک تک آنها شاید از حوصله این متن خارج باشد.
راه اندازی سیستم VoIP
برای راه اندازی سیستم ارتباطی ویپ، دو راه وجود دارد :
راه اندازی بر روی سرور
در این روش، نرم افزار خریداری شده توسط شرکت، (مانند ایزابل، الستیکس یا هر نرم افزار دیگری) بر روی یک سرور نصب و راه اندازی کرد. این نرم افزارها از معروفترین نرم افزار های موجود در بازار هستند. این نرم افزارها یک رابط گرافیکی هم دارند که با نصب آن انجام تنظیمات و کار کردن با آن بسیار راحت خواهد شد.
راه اندازی روی مرکز تلفن سانترال
این مرکز تلفن ها که ساخت شرکت هائی مانند سیسکو و پاناسونیک هستند از نرم افزار های مختلفی که ساخت همان شرکت های نرم افزاری مانند ایزابل و الستیکس هستند استفاده می کنند.
نحوه برقراری ارتباط توسط VoIP
همانطور که در بالا اشاره شد یکی راحت ترین راه برقراری ارتباط استفاده از تلفن های رایج به همراه آداپتور مبدل کدک می باشد. راه دیگر استفاده از نرم افزار گرافیکی می باشد که قابلیت نصب بر روی کامپیوتر، لپ تاپ و موبایل را داشته و می توان با استفاده خود گوشی موبایل یا هدست برای کامپیوترها ارتباط را برقرار کرد.
امنیت VoIP
با توجه به اینکه ویپ سیستمی است که بر روی شبکه کار می کند، مطمئنا امنیت آن با امنیت شبکه ارتباط مستقیمی دارد. در صورت ایمن نبودن ارتباط، هکرها می توانند به سیستم تلفنی شما آسیب رسانده و برقراری تماس را مختل یا تماس های شما را شنود کنند. خوشبختانه سازندگان نرم افزارهای VoIP بر روی ارتقای امنیت سیستم نرم افزاری خود کارهای بسیاری انجام می دهند. البته این به معنای امنیت کامل نیست. همانطور که در مورد سیستم تلفن های سنتی نیز امنیت کامل وجود ندارد و آنها هم به راحتی مورد شنود و سرقت اطلاعات قرار خواهند گرفت.
در اینجاست که نقش شرکت پشتیبانی ویپ مشخص می شود.
در نظر داشته باشید که با خرید هر نرم افزاری در زمینه های تخصصی اعم از آنتی ویروس ها، نرم افزارهای حسابداری، .... نیاز به وجود یک واحد پشتیبان هست که برای تنظیمات سیستم، برقراری امنیت، ارائه راهکارهای سازمانی، بروزرسانی، .... بتوان به آنها مراجعه نمود.
به لطف پیشرفت های تکنولوژی و ارتباطی، لازم نیست برای پشتیبانی از هر نرم افزار یک نفر را در سازمان خود استخدام کنید و این پشتیبانی ها از طریق شرکت های خدمات دهنده در خارج از محل شما انجام می پذیرد. در نتیجه شما می توانید از خدمات یک شرکت پشتیبانی ویپ به صورت برون سپاری بهره مند شده و صرفه جویی چشمگیری در کاهش هزینه های خود داشته باشید.
در انتها توصیه می شود اگر سازمان شما در حال گسترش است یا ارتباطات درون سازمانی و برون سازمانی شما در روند رشد مجموعه نقش موثری دارند، هر چه سریعتر نسبت به راه اندازی سیستم VoIP اقدام و از امکانات بی شمار آن در راستای سازماندهی آن استفاده کنید.
مطمئنا شرکت هایی که در زمینه پشتیبانی ویپ خوشنام و با سابقه هستند می توانند با کمترین هزینه و بهترین خدمات، شما را در راه رسیدن به اهدافتان همراهی کنند.
چگونگی کارکرد Voip و در کدام قسمت ها نیاز به پشتیبانی Voip بیشتر است؟
این سیستم ویس ها را به صورت آنالوگ دریافت کرده سپس آنها را تبدیل به پکت های دیجیتال کرده و ارسال میکند و دوباره در محل هدف از حالت دیجیتال خرج کرده و به حالت آنالوگ تبدیل می کند. این تبدیل از حالت آنالوگ به دیجیتال به وسیله یک تبدیل کننده به نام ADC و DAC انجام می پذیرد. و انجام عمل پشتیبانی Voip در این قسمت بسیار احساس می شود. در این سیستم سرعت انتقال صوت و کیفیت انتقال آن بالاست فایلها را میتوان ذخیره فشرده و هدایت کرد.
مزایای تلفن Voip نسبت به تلفن آنالوگ
امکانات بی شمار این سیستم
در این سیستم به راحتی میتوان با یک برنامه نویسی ساده مواردی مانند: انتقال تماس ، پارک کردن تماس ها، استفاده از صندوق صوتی را ایجاد کرد.
انعطاف پذیری سیستم voip
در این سیستم می توان به راحتی امکانی را ایجاد و امکانی را حذف کرد و یا تغییر داد. زیرا تمام تلفن های این سیستم مستقیما به سرور متصل هستند و از طریق برنامه ریزی سرور می توان به راحتی تغییرات خواسته شده را اعمال کرد. البته برای این منظور شما باید دارای یک گروه حرف های پشتیبانی Voip و برنامه نویس کاربلد باشد.
امکان استفاده همزمان تعداد بالای کاربر
با این سیستم به راحتی می توان در کنفرانس ها حتی جلسات بین المللی تعداد بالای کاربران را ساپورت کرد و بعد از اتمام کنفرانس فایل جلسات را به تک تک افراد فرستاد.
قابلیت استفاده از نرم افزار های تلفنی جدید
این سیستم با توجه به اینکه قابلیت ارتقاء و آپدیت شدن را دارد می تواند از نرم افزارهای برزو تلفنی هم استفاده کند در صورتی که در سیستم آنالوگ این امکان وجود ندارد.
عدم لزوم استفاده از دستگاه فکس برای ارسال فکس
یک از امکانات سیستم voip امکان فرستادن فکس به راحتی و بدون نیاز به داشتن دستگاه فکس می باشد. که این کار به وسیله یک نرم افزار ساده که جز کوچکی از امکانات این سیستم است انجام می شود. امکانات این چنینی به شما گوشزد می کند که تیم پشتیبانی Voip باید به برنامه ها و سیستم نرم افزاری هم مسلط باشند.
امکان جابه جایی راحت کاربران
حتما برای شما هم پیش آمده که با جابه جایی اتاق شما در شرکت مشکل انتقال شماره داخلی به آن اتاق به معضلی تبدیل می شود. تا آنجایی که حتی عنوان شماره داخلی تغییر می یابد. ولی در سیستم voip این کار به سادگی و تنها با تغییر یک ip امکان پذیر خواهد بود.
ارزانتر بودن سیستم voip
هزینه تمام شده هم در بخش خریداری و نصب تجهیزات و هم در بخش هزینه تماس ها به ویژه تماس های بین المللی و هم در بخش نگهداری و پشتیبانی Voip بسیار کمتر و پایین تر از تلفن های سنتی و آنالوگ می باشد.
داشتن امنیت بالاتر نسبت به شبکه آنالوگ
در این تکنولوژی نمی توان به راحتی وارد شبکه شد. ولی در سیستم آنالوگ با استفاده از یک گوشی و وصل کردن آن به پریز شبکه می توان وارد شبکه شد. در صورتی که در این سیستم باید تمامی کاربران برای سرور تعریف و شناخته شوند. همچنین برای افزایش امنیت در این روش می توان تمام خطوط و شبکه را بر روی VPN شخصی پیاده کرد که بسیار مفید و با امنیت بالا خواهد بود.
سهولت اضافه کردن شماره تلفن
در voip به راحتی با اضافه کردن گیت در سرور می توان شماره تلفن جدید برای تماس به شبکه اضافه کرد.
قابلیت اتصال چندین دفتر در نقاط مختلف به یک شماره تلفن
این امکان وجود دارد که چندین دفتر در نقاط مختلف کشور و یا شهر را به یک شماره تلفن واحد وصل و از امکانات آن استفاده کرد. البته در این روش پشتیبانی Voip نقش اساسی داشته و باید در هدایت تماس بسیار دقت کنند.
مانیتورینگ و کنترل راحت سیستم
در این سیستم به راحتی مکالمات قابل رهگیری هستند. در این روش به سهولت می توان ریز مکالمات را رصد و مکالمات را ضبط و نگهداری کرد
اجرای ویپ
روترنت یکی از حرفه ای ترین تیم های اجرای ویپ در ایران است اگر نیاز به اجرا ویپ دارید روترنت یکی از بهترین انتخاب های شماست ما در روترنت قیمت منصفانه به همراه خدمات حرفه ای به مشتری های عزیز مون ارائه می دهیم اگر به دنبال اجرا ویپ هستید مطمن باشید ما در ورترنت بهترین انتخاب شما هستیم
راه اندازی ویپ شرایط کاملا ساده ای داشته که می توان با هزینه ای اندک اقدام به اجرای ویپ در یک محیط اداری نمود. ویپ یا Voip به طور خلاصه روشی برای انتقال صدا در یک محیط اداری یا شرکت بوده که افراد می توانند در آن بدون نیاز به استفاده از اینترنت با یکدیگر گفتگو کنند. امروزه استفاده از این روش به عنوان مناسب ترین گزینه از نظر کاهش هزینه ها و همچنین امنیت محسوب می شود که همه روزه شمار متقاضیان آن در حال افزایش می باشد. پیشرفت علم و تکنولوژی و گسترش کامپیوتر های شخصی باعث شده تا استفاده از روش های جدید و نوین مانند راه اندازی ویپ با بازخورد خوبی در میان عموم روبرو شود. شاید در گذشته نه چندان دور ایده راه اندازی شبکه ای که بتوان در آن به تبادل اطلاعات پرداخت کمی دور از انتظار به نظر می رسید. اما در حال حاضر ما شاهد رونمایی از روش های جدید و کم هزینه در دنیای ارتباطات هستیم که می توان به کمک آن ها به سادگی هرچه تمام تر اطلاعات مورد نیاز خود را انتقال داد. شاید پیاده سازی ویپ یکی از همین ایده ها بوده که انسان توانست با تکیه بر علم و تکنولوژی آن را به مرحله اجرا و عمل در آورد.
ویپ که در زبان انگلیسی با واژه VOIP شناخته می شود به نوعی سرویس جدید برای انتقال صوت به کمک اینترنت گفته می شود که به کمک آن می توان یک شبکه تلفنی داخلی را در یک سازمان ایجاد نمود. به کمک این تکنولوژی می توان برای برقراری تماس تلفنی به جای استفاده از مخابرات از بستر اینترنت بهره گرفت. به همین جهت در راه اندازی ویپ صدای افراد به کمک IP آدرس آن ها در اینترنت انتقال پیدا می کند که این روش نسبت به استفاده از مخابرات از هزینه بسیار ناچیزی برخوردار خواهد بود. نحوه عملکرد این سرویس به این گونه بوده که در طی آن صدای انسان که به صورت یک سیگنال آنالوگ می باشد به سیگنال دیجیتال جهت انتقال در بستر اینترنت تبدیل می شود. به همین منظور جهت راه اندازی ویپ معمولا می توان از یک تلفن یا یک بسته جداگانه مانند ATA استفاده کرد. به طور کلی پس از راه اندازی ویپ دیگر نیازی به استفاده از تلفن های ثابت و سانترال نخواهد بود و تمامی اطلاعات و صدای افراد به کمک متصل شدن دو کامپیوتر به یکدیگر از طریق شبکه محلی یا اینترنت منتقل می گردد.
مزایای پیاده سازی ویپ
در حال حاضر راه اندازی ویپ در بسیاری از شرکت ها و اداره های مختلف بسیار مرسوم شده که این سرویس از مزایای گوناگونی برخوردار است که برخی از این مزایا عبارتند از :
- عدم نیاز به سیم کشی و کابل کشی های گوناگون
یکی از مزایای اجرای ویپ عدم نیاز به سیم کشی و کابل کشی های گوناگون در محیط اداره یا سازمان می باشد که این موضوع می تواند بسیار در هزینه های شرکت صرفه جویی کند. از آن جایی که ارتباطات به وسیله شبکه داخلی یا اینترنت صورت می گیرد دیگر نیازی به سیم کشی های فراوان برای برقراری ارتباطات نخواهد بود.
- صرفه جویی در هزینه برگزاری کنفرانس های صوتی و تصویری
صرفه جویی در هزینه برگزاری کنفرانس های صوتی و تصویری یکی دیگر از مزایای راه اندازی ویپ می باشد. در حال حاضر بسیاری از شرکت ها برای برگزاری کنفرانس های خود از بستر VOIP استفاده می کنند که این امر سبب کاهش هزینه های شرکت در بلند مدت خواهد شد. در روش استفاده از ویپ امکان برقراری ارتباط و برگزاری کنفرانس در ابعاد بین المللی نیز وجود خواهد داشت.
یکی دیگر از مزایای راه اندازی ویپ امکان مدیریت ساده و آسان آن بوده که به وسیله این روش می توان به سادگی کاربران و تلفن های موجود در شبکه را مدیریت کرده و به سادگی گزارش گیری کرد.
- برقراری تماس از داخل شرکت به خارج از آن بدون صرف هزینه زیاد
یکی دیگر از مزایای راه اندازی ویپ امکان برقراری تماس از داخل شرکت به خارج از آن بوده که در این روش دیگر نیازی به صرف هزینه اضافه نخواهد بود و به آسانی می توان به هر نقطه از کشور یا جهان تماس گرفت. این موضوع نیز سبب کاهش هزینه های اضافه در مدت زمان طولانی خواهد شد.
- امکان گسترش سرویس در هر زمان
امکان گسترش سرویس در هر زمان نیز یکی دیگر از مزایای راه اندازی ویپ بوده که می توان به سادگی آن را اجرا نمود. در هنگام گسترش این سرویس مانند تلفن های ثابت دیگر نیاز به سیم کشی مجدد نخواهد بود و به سادگی می توان نسبت به اضافه کردن تلفن یا کاربری جدید در شبکه اقدام نمود.
امکانات پیاده سازی ویپ
استفاده از این سرویس می تواند امکانات فوق العاده ای را در اختیار شرکت یا سازمان مورد نظر قرار دهد که برخی از آن ها شامل موارد زیر می باشند.
- امکان ضبط مکالمات به سادگی
ضبط مکالمات شاید یکی از مواردی باشد که بسیاری از شرکت های خدماتی در حال حاضر به دنبال آن هستند تا صدای مشتری ها و کارکنان خود را جهت استفاده در آینده ذخیره کنند.
- امکان ایجاد شماره تلفن به تعداد زیاد
یکی از امکاناتی که پیاده سازی ویپ در اختیار سازمان ها قرار می دهد برخورداری از قابلیت ایجاد شماره تلفن به تعداد زیاد می باشد که این مورد برای شرکت هایی با محیط ها و دفاتر مختلف می تواند بسیار مفید باشد.
- برخورداری از قابلیت دریافت پیام صوتی
یکی دیگر از امکاناتی که راه اندازی ویپ در اختیار افراد و سازمان ها قرار می دهد برخورداری از قابلیت دریافت پیام به صورت صوتی است. در مواقعی که کاربر نتواند به تماس پاسخ دهد می توان برای او پیام صوتی ارسال کرد همچنین می توان این پیام را به ایمیل افراد نیز ارسال نمود.
راه اندازی ویپ می تواند امکان ارسال فکس به ایمیل افراد یا شرکت های مختلف را در اختیار کاربران قرار دهد که به کمک آن علاوه بر کمک به محیط زیست در مصرف کاغذ و هزینه های اضافی صرفه جویی خواهد شد.
فروش خدمات ویپ
با توجه به توضیحاتی که ارائه گردید حالا می توانید به راحتی سیستم ویپ خود را راه اندازی کرده و از مزایای بی نظیر آن بهره مند شوید. در حال حاضر شرکت های بسیاری در زمینه فروش خدمات ویپ فعالیت می کنند که می توان با مراجعه یا تماس با این شرکت ها نسبت به راه اندازی سرویس ویپ اقدام نمود. البته قبل از انجام هر کاری بهتر است تا در مورد نحوه اجرای این سرویس و هزینه آن با کارشناسان این حوزه مشورت کرده تا بتوانید بهترین انتخاب را در جهت اجرای ویپ انجام دهید. همچنین پیشنهاد می شود تا از شرکت های با تجربه و فعال در این زمینه جهت نصب و پیاده سازی ویپ استفاده به عمل آورید. زیرا شرکت های با تجربه می توانند بهترین کیفیت کار را با مناسب ترین قیمت ارائه دهند.